Ανάλυση σύστασης σώματος

 

 

Η λιπομέτρηση και η ανάλυση της σύστασης σώματος, πραγματοποιούνται με τον υπερσύγχρονο λιπομετρητή Tanita MC 780, από όπου λαμβάνουμε τα αποτελέσματα για την συνολική και την τμηματική ανάλυση της σύστασης του σώματος με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια.

Η τεχνολογία της βασίζεται στην μη επεμβατική τεχνολογία βιοηλεκτρικής εμπέδησης πολλαπλών συχνοτήτων.

Οι ιστοί του ανθρώπινου σώματος έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, οπότε είναι υψηλά αγώγιμοι, σε αντίθεση με το σωματικό λίπος που έχει χαμηλή αγωγιμότητα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα παίρνουμε τα έγκυρα αποτέλεσματα της μέτρησης, βάσει των οποίων θα σχεδιαστεί το προσωπικό πλάνο διατροφής και τα αναλύουμε μαζί.

Επιπλέον, μπορούμε να δούμε αν υπάρχει κάποιο οίδημα, κατακράτηση ή αφυδάτωση, καθώς και τον δείκτη σαρκοπενίας. Ο δείκτης αυτός αφορά στους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Αποτελέσματα

Πιο συγκεκριμένα, με την Tanita MC 780 παίρνουμε αποτελέσματα για το βάρος, το συνολικό ποσοστό λίπους, αλλά και τμηματικά στα χέρια, τα πόδια και τον κορμό, την λιπώδη μάζα, μυϊκή μάζα, την οστική μάζα, την μεταβολική ηλικία, τον βασικό μεταβολισμό, το σπλαχνικό λίπος, τα συνολικά υγρά του οργανισμού.

Προϋποθέσεις της μέτρησης

Για να έχουμε όσο πιο ακριβή και έγκυρα αποτελέσματα στην μέτρηση, καλό θα ήταν ο εξεταζόμενος να μην έχει καταναλώσει φαγητό και υγρά για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν από την μέτρηση, να μην έχει πιει αλκοόλ για 8-10 ώρες, όπως και να απέχει από κάποιου είδους άσκηση τις τελευταίες 8-10 ώρες.

Λογισμικό προβολής των αποτελεσμάτων της μέτρησης

Όλα τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης και της ανάλυσης σύστασης σώματος που παίρνουμε με την MC 780, τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων, μπορούμε να τα αναλύουμε μαζί στο ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό μέσω του οποίου θα παρακολουθούμε την πορεία της διατροφής σας και θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων σας σε κάθε συνεδρία.

Μέτρηση των περιφερειών του σώματος

Η μέτρηση των περιφερειών του σώματος, με πιο σημαντική για την υγεία την μέτρηση της περιφέρειας της μέσης, μας είναι χρήσιμη για την εύρεση της κατανομή του λίπους στο σώμα, αλλά και για να εκτιμηθεί η πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με το αυξημένο σωματικό βάρος.

Μέτρηση ύψους

Στους ενήλικες, η μέτρηση του ύψους χρησιμεύει στον υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος ώστε να διαπιστώσουμε αν το άτομο είναι ελλιποβαρές, φυσιολογικού βάρους για το ύψος του, υπέρβαρο ή παχύσαρκο, ενώ στα παιδιά για την παρακολούθηση της ανάπτυξής τους.

 

Υπολογισμός ποσοστού λίπους με Δερματοπτυχόμετρο

Η μέθοδος της δερματοπτυχομέτρησης αξιοποιείται ξεχωριστά αλλά και σε συνδυασμό με τη μέθοδο βιοηλεκτρικής εμπέδησης ωστόσο εντός του γραφείου η μέτρηση αυτή αξιοποιείται κυρίως σε αθλητές και αθλούμενους.