Αθλητική διατροφή

Η έννοια αθλητής αναφέρεται σε κάποιον που γυμνάζεται συστηματικά για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Για όποιον, λοιπόν, η γυμναστική αποτελεί μέρος του τρόπου ζωής του, οι διατροφικές του απαιτήσεις είναι διαφορετικές.

Η σύσταση των γευμάτων του καθημερινού διαιτολογίου καθώς και η πρόσληψη υγρών, αλλάζει. Με τις κατάλληλες διατροφικές συστάσεις, την σωστή κατάρτιση των γευμάτων πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προπόνηση ή τον αγώνα και την σωστή χρήση αθλητικών σκευασμάτων και βιταμινών, τόσο η απόδοση του αθλούμενου, όσο και τα οφέλη της γυμναστικής μεγιστοποιούνται.

Ο ρόλος της διατροφής είναι καθοριστικός τόσο για την επιτυχία της προπόνησης και την καλύτερη αγωνιστική επίδοση, όσο και για την άμεση αποκατάσταση μετά την προπόνηση και την πρόληψη πιθανών τραυματισμών. Κάθε άθλημα έχει διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις και κάθε αθλούμενος ξεχωριστές ανάγκες. Ανάλογα την προπόνηση και τις ώρες που δαπανά κάποιος για την φυσική δραστηριότητα, διαμορφώνουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Επικοινωνία